szerző:
hvg.hu

A miniszter szerint hazugságokkal próbálja az ellenzék lejáratni az egyre bonyolódó örökségügyben. A csengeri asszony szerinte "nagyon jól felépített történettel" csapta be.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Sajtótájékoztatót tartott Kósa Lajos tárca nélküli miniszter Érden a Modern Városok program keretében. Kósa az érdi fejlesztésekről beszélt. Nem biztos, hogy tökéletesen koncentrált a bejelentésekre: egyszer 40 hektár helyett 40 milliárd forintot mond. A sajtótájékoztatón folyamatosak voltak a bekiabálások, először lejátszották a Nem stróman az édesanyám című dalt a sajtótájékoztató elején, majd, amikor Kósa a 3 milliárdos támogatásról beszélt, valaki bekiabálta, hogy "3-at vagy 1300-at?" Szocialista és DK-s helyi képviselők lehettek a helyszíni élő videóközvetítések tanúsága szerint.

Kósát az újságírók az egyre bonyolódó ominózus 1340 milliárdos ügyről kérdezték, a 800 milliós édesanyjának juttatott ajándékról szóló közjegyzői iratról, illetve arról, hogy Kósa maga kereste-e meg az állítólagos milliárdos örökséggel rendelkező nőt, ki fizette a közjegyzői költséget, amely ilyen összegnél 50 millió forint fölött lehet, nem tartotta-e kockázatosnak az ügyletet, tett-e feljelentést és adott-e pénzt a nőnek – Kósa begyűjtötte a kérdéseket.

A politikus ezek után azt mondta: "Az üggyel kapcsolatosan annyit tudok mondani", hogy a rendőrség csalás gyanújával nyomoz, az asszony

"számos embert becsapott, engem is, egy nagyon jól felépített történettel",

az ellenzék most hazugságokkal próbálja lejáratni, ahogy ezt szokta, eddig minden választáson.

"A mai napon megteszem a feljelentést",

mondta Kósa. Ezután a politikus elment, a kérdések nagy többségére nem válaszolt.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!