szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szavazatok újraszámlálását, a többséget kisebbségbe szorító választási rendszer átírását, szabad sajtót és demokráciát követelő tüntetést tartottak Budapesten szombat este az Operától a Kossuth térre vonulva. Egy új választás a cél, az eszköz pedig az utcára vonuló tömeg - mondták a szervezők. A Himnusz és az Örömóda eléneklésével zárult a rendezvény. Sokan elindultak haza, mások még maradtak, az Oktogonon pedig zenés buli kezdődött. Az eseményeket alábbi élő közvetítésünkben követhette..

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7
12
Sorrend megfordítása

Tudósításunkat lezárjuk

Köszönjük a figyelmet, reggel jelentkezünk egy összefoglalóval a tüntetésről.

Lassan vége a bulinak

A tüntetők egy része átvonult a Fidesz Lendvay utcai székházához, de ott viszonylag gyorsan elapadt a tömeg. A Kossuth téren is lassan több a rendőr, mint a tüntető. Az oktogoni helyszín pedig leginkább egy vidéki discora kezd hasonlítani. Szól a zene, a "sorosbérenceknek" egy Belga számot kértek az imént. Ott sokak megtelepedtek, volt, aki párnát is vitt:

©
©

A Kossuth térről is szivárognak el az emberek

Folyamatosan hagyják el az emberek a Kossuth teret, mindenki arról beszél, hogy a Lendvay utcai Fidesz székháznál többen vannak. A Kossuth téren egy bő órája még 2-3 ezer ember volt, mostanra ezt 3-500 főre apadt.

A Fidesz székházhoz vonulhatnak az Oktogonról

Az terjed, az Oktogonon tüntető 1000 ember egy része átvonul a Lendvay utcai Fidesz székházhoz. Az Oktogonon techno party ment, most viszont felhangzott ott is az Orbán, takarodj.

Egy kopasz férfi megkérte, ne kamerázzák a kordonon belül ülőket

Egyre több rendőr sorakozik fel a Parlament lépcsőjén, miután a tüntetők egy része a kordont félrehajtva leült az elzárt részre, a rendőrökkel szemben. A tömeg folyamatosan skandál.

Egy felvételen látszott, hogy egy nagydarab, kopasz férfi megkéri az operatőröket, ne kamerázzák a földön ülőket, a kérésnek az operatőrök eleget tettek. 

Egy nagy csapat rendőr felsorakozott az Alkotmány utca bejáratánál

Most sorakoztak fel a rendőrök a parlamenttel szemben, az Alkotmány utcánál - jelentette tudósítónk.

©

Több tüntető átment a kordonon

Ria Ria Hungária-skandálás után kibontották a kordont a tüntetők, többen bementek a kordon mögé, és leültek a rendőrök elé. A rendőrök felsorakoztak a parlamenti lépcső elé, de nem nyúlnak azokhoz, akik leültek.

©

Most azt skandálják, "Orbán egy geci". Van, aki szidalmazza a rendőröket is.

©

Felsorakoztak a rohamrendőrök a Kossuth téren

2-3 ezer tüntető még kitart a parlament előtt, a többség csendesen álldogál. Néhány száz fő skandál, a tér egyre hangosabb. Hazaárulóznak, Orbán-Pintér takarodj-ot kiabálnak. A parlament előtt felsorakoztak a rohamrendőrök.

A tüntetők azt kiabálják, "magyar rendőr velünk van."

1 2 3 4 5 6 7
12

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Windisch Judit Itthon

Készül a gigatüntetés: Orbán beint vagy beijed?

A szavazatok újraszámlálását, a választási törvény átírását és demokráciát követel majd az előzetes becslések alapján több tízezer ember szombaton a fővárosban. A választási eredmény miatt ledöbbent szervezők azt ígérik, ez csak a kezdet, és azt mondják, tanultak az elődök hibáiból. A CEU tüntetések óta nem látott tömeg lehet az utcán szombaton.

hvg.hu Itthon

Tüntetéskisokos szombatra, így kerülje el az 50 ezres csekket

A különböző jogvédő szervezetek a korábbi tüntetések alkalmával pontokba szedték a tudnivalókat, ebből mutatjuk a legfontosabbakat. A rendőrség türelme fogytán, a legutóbbi diáktüntetés végeztével a spontán vonulók közül többen 50 ezres csekket kaptak, mert lementek az úttestre.