szerző:
hvg.hu

Bár az anya előzőleg engedélyt kért egy dolgozótól a szoptatásra, a biztonsági őr, miután konzultált a főnökével, kitessékelte őt a csecsemőjével együtt. Holnap nagy eséllyel szoptatós anyák szállják meg a Nyugati téri ős-Mekit. A McDonald's közölte: értékeikkel nem összeegyeztethető a biztonsági őr hozzáállása, és belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

A biztonsági őr kiküldött egy szoptató anyát a Nyugati téri McDonald's-ból szerdán - közölte a hvg.hu-val a Jól-lét Alapítvány.

A nő állítása szerint előzőleg engedélyt kért az étterem egyik munkatársától, aki igent mondott, mire az anya elvonult egy sarokba, és szoptatni kezdte négyhónapos gyermekét. Kisvártatva odalépett hozzá az étterem biztonsági őre, és kérdőre vonta, hogy mit csinál. Miután a nő elmondta, hogy megbeszélte a szoptatást egy dolgozóval, a biztonsági őr konzultált a főnökével, majd közölte, hogy "ez itt "nem elfogadott tevékenység" - mondta, és kitessékelte az anyát. Az esetről bővebb leírást a Jól-lét Alapítvány Facebook-oldalán talál.

©

Az incidens miatt péntek délelőttre szoptatós flashmob szerveződik a Facebookon, mégpedig egyenesen a Nyugati téri ős-Mekibe. Eddig csaknem kétszázan jelezték részvételüket.

"Kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével"

Az ügyben megkerestük a McDonald's-ot képviselő kommunikációs ügynökséget, ahonnan azt közölték: a cég tud az esetről, felvette a kapcsolatot az anyával és a flashmob szervezőivel is. Mint írták, éttermeikben minden édesanyának  lehetősége van a szoptatásra, nincs és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt tiltaná.  

Eddigi információik alapján a konkrét esetben egy éttermi dolgozó megfelelően nyújtott segítséget az anyának. Később avatkozott be a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr. A McDonald's úgy tudja, az őr nem szólította fel távozásra a szoptató nőt, de megjegyzése, miszerint a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység éttermeikben, nem cégük álláspontját tükrözi, kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével.

Az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottak - állt a közleményben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!