szerző:
hvg.hu

Az áprilisi számlákon jelenik meg a 12 ezer forintos jóváírás, két héten belül mindenkit értesíteni kell.

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet az extra rezsicsökkentésnek azokról a részleteiről, amelyek a távhővel fűtőket érintik. Ahogy azt Orbán Viktor korábban már bejelentette, lakásonként 12 ezer forintot írnak jóvá a számlákon. Most az is kiderült, hogy az áprilisi számlák lesznek alacsonyabbak.

Annak, akinek áprilisban nem kéne 12 ezer forintot fizetnie, a májusi számláján írják jóvá az összeget, ha pedig a két hónap távhődíja együttvéve is a 12 ezer forint alatt marad, akkor júniusra is át lehet vinni a kedvezményből.

A távhőszolgáltatót persze így is ki kell fizetni, ráadásul közpénzből: a rendelet szerint az NFM feladata, hogy erre a célra különítsenek el pénzt. A minisztériumnak legkésőbb április 15-ig utalnia kell.

A szolgáltatóknak 15 napjuk van, hogy értesítsék a fogyasztókat, vagyis még a választás előtt minden érintett levelet fog kapni arról, hogy csökken a rezsije.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!