szerző:
hvg.hu

Nem csak gyerekeknek kínál remek szórakozást ez az ingyenes alkalmazás, ugyanis nagyon egyszerűen lehet vele rövid rajzfilmeket készíteni.

Bármilyen korosztály számára jelenthet jópofa kikapcsolódást az Androidra ingyenes Draw Cartoons 2 alkalmazás, hiszen rövid videókat lehet készíteni, amelyek az eszköztár miatt rajzfilmekre hasonlíthatnak. Persze jóval szerényebb a grafika, mint a moziban, de nem is a külcsíny a lényeg, hanem az, hogy ezzel kreatívnak lehet lenni.

Az alkalmazást megnyitva az "Insert" lehetőséggel sokféle tárgy és ember választható. Például híres zenészek, politikusok és színészek is vannak benne, egy érintéssel már a lapra is kerülnek. Ezután minden elemnél valamilyen mozdulatot, változást kell eszközölni, amelyek az egyes részeiket megérintve és ujjal elmozdítva lehet megtenni. Ha mindenhol megtörtént a kívánt változás, a jobb alsó sarokban látható kék nyíllal menthető el a képkocka.

©

Aztán jöhetnek a további változások: új elemek, mozdulatok, színek, szövegek, stb, beillesztése után pár képkockával már egy kisfilm el is készül. A végeredményt a bal felső sarokban látható "Play" feliratra kattintva lehet megnézni, ezzel ugyanis elindul a videó. Minden ilyen lejátszásnál a bal alsó sarokban felajánlja a program a rajzfilm mentésének lehetőségét.

Animációs videókat és prezentációkat is lehet hasonló alkalmazással készíteni, ahhoz ebben a cikkben talál segítséget.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.