szerző:
nyüzsi
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Matolcsy és az ő kis piros pontjai, avagy valaminek tényleg a fenekére nézett.

Az Index remek cikkben számolt be Matolcsy György hódmezővásárhelyi fórumáról. Az eseményen készült felvétel vetekszik kollégáink Kerényi-interjújával, főleg az a rész, amikor a miniszter egy kérdésre így válaszol: „az ázsiai származásra büszkének kell lennünk. Gyermekeink fenekén az első hat hétben százból harminc esetben kis piros pont van. Pont, mint a japán gyermekeknek. Ezt nekem japán tudósok mondták”

A Matolcsy mellett ülő Lázár János még jóízűen ki se röhöghette magát, már is beindultak a népművészet ifjú mesterei, hogy a legkülönfélébb alkotásokkal örökítsék meg a nemzetgazdasági miniszter szavait.

A Magyar Narancs még pályázatot is hirdetett, melyben az általa készített képhez kért aláírást az olvasóitól.

©

Laptársunkkal ellentétben mi inkább saját megfejtéssel próbálkoztunk, és az alábbi képet osztottuk meg rovatunk fészbuk oldalán:

Egyesek azt találgatták, hogy milyen ellenőrzője lehetett Matolcsynak alsó tagozatban, mások a bárányhimlő-tematikában forogtak, és volt, aki rábukkant arra a japán tudósra, aki bemesélte ezt a piros pontos teóriát.

És, ha már a fölfedezéseknél tartunk: megoszlanak a vélemények arról, hogy az alábbi fotó japánokat ábrázol, esetleg miniszteri rokonokat, netán azt örökíti meg, amint Matolcsy új magyar törzset fedez föl valahol Afrikában.

Egyik szerzőnk a gombhoz kereste a kabátot, illetve a ponthoz a feneket, amikor azt tudakolta, hogy ez vajon milyen rokonságot bizonyít:

Persze ez az egész csak kiforgatása Matolcsy György szavainak, aki fenekes-pontos elméletéhez magyarázatot is fűzött: “Ezzel csak azt akartam mondani, hogy sokszor mások többet tudnak rólunk, mint mi magunk". Ha tudná, mennyire igaz...

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!