szerző:
MTI

Úgy tudni, legalább négy fegyveres nyitott tüzet a vendégekre.

Fegyveresek megtámadták Kabulban az Intercontinental szállodát szombat este – erősítette meg az afgán belügyminisztérium szóvivője.

Legalább négy fegyveres jutott be a szállodába, robbantással vágtak utat maguknak. A szállodában megszakadt az áramszolgáltatás, a támadók a második emeleten elbarikádozták magukat.

Azt nem tudni, eddig hány áldozata van a támadásnak.

Az afgán különleges erők egységei megérkeztek a helyszínre.

A kabuli Intercontinental Afganisztán első luxusszállója. 1969-ben építették fel egy dombtetőn, amely az afgán főváros nyugati része fölött magasodik. Az afgán főváros két legnagyobb luxusszállójának egyike, négy étteremmel. Gyakran ad otthont zártkörű rendezvényeknek is kormányzati tisztviselők részvételével tartott tanácskozásoknak.

A szálloda 1980 óta nem része az InterContinental Hotels Group (IHG) brit szállodaipari láncolatnak. Az utóbbi két évtizedben többször érték terrortámadások, így rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik. Legutóbb 2011 nyarán tálib fegyveresek tíz embert öltek meg a szálloda elleni támadásban.

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége csütörtökön adott ki figyelmeztetést, amely szerint "szélsőséges csoportok támadásokat tervezhetnek kabuli szállodák ellen".