Mészáros páncélossal menőzik, üzlettársa milliárdos üzletet visz a honvédséggel

Gyenis Ágnes

6 perc

2020.05.23. 06:15

2020.05.24. 16:31

Miközben homályos ügyletekkel tarkítva beindult a magyar hadsereg régóta halogatott modernizálása, afféle úri mulatsággá vált a kiszuperált harcászati eszközök vásárlása.

Nem hiányozhatnak a harci járművek egy magára valamit is adó oligarcha udvaráról. Így van ezzel az ország legnagyobb vállalkozójává lett Mészáros Lőrinc is: bicskei uradalmában egy kiszuperált szovjet harckocsi és egy páncélos szállító jármű díszeleg. Mindezt Hadházy Ákos független képviselő fényképezte le a magasból. „Bizonyára nem arról van szó, hogy Mészáros úr így védené meg magát az esetleges ellenséges behatolóktól, hanem inkább saját tóparti élményparkot rendez be.

Egy ilyen nehéz járművel remekül lehet csapatni a terepen,

s közben igazi katonai élményt átélni a szűk ablakok mögött rázkódva” – mondja egy katonai szakértő a HVG-nek.

Mészáros egyelőre titkolja, hogy vágyik-e a rázós élményre, sajtómunkatársa a HVG megkeresésére azt válaszolta, hogy „magánterületen található ingóságokról nem áll módunkban tájékoztatást adni”. Azt azonban leszögezte, hogy a Mészáros-csoport telephelyein kizárólag a jogszabályoknak megfelelően tárolnak bármiféle ingóságot. Ezek az eszközök tehát – legalábbis katonai szempontból – ártalmatlanok, a tanknak például tornya sincs.