HVG Szemináriumok & Konferenciák

Így állhat sikerünk útjába a bukástól való félelem

„A bukás a legjobb tanítómester” – mondta Bill Gates egyik 2004-es keynote beszédében. A tudomány története is őt igazolja: Einstein négyéves koráig beszélni sem tudott, és írni is csak hétévesen tanult meg; Thomas Edisont első néhány munkahelyén egészen egyszerűen munkavégzésre alkalmatlannak ítélték, és kirúgták. Bill Gates, Mark Zuckerberg és Steve Jobs pedig mind diploma nélkül hagyta ott az egyetemet. Egy dolog mindannyiukban közös: bukásaik segítették őket abban, hogy végül hatalmas sikereket érjenek el, és maradandót alkossanak.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Akkor is lehetünk jó vezetők, ha nem tudunk mindent

„Mit fognak gondolni a beosztottaim, ha nem tudok minden kérdésükre azonnal válaszolni?” Merül fel gyakran a kérdés a frissen kinevezett vezetőkben. Ez a félelem teljesen természetes, azonban mindig szem előtt kell tartanunk, hogy nem csak mi tartunk ettől. A jelenlegi, dinamikusan változó világban nehéz, de korántsem lehetetlen olyan vezetői stratégiát kialakítani, amellyel folyamatosan fenntarthatjuk hitelességünket.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Mit tanulhatunk vezetőként egy tengerészgyalogostól?

A szervezetvezetés és egy hadtest irányítása között nem sok alapvető különbség van. Ez elsőre furcsán hangozhat, mégis több igazság van benne, mint gondolnánk: vezetőként ugyanis gyakran egy szakaszvezetőéhez hasonló, nagyon is felelősségteljes viselkedésmintákat kell követnünk ahhoz, hogy sikerre vigyük csapatunkat.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Ha ön nem motivált, akkor biztosan ezek miatt

Mi szükséges ahhoz, hogy egy vállalat életében az elindított változástatásoktól várt eredményeket elérjük? Sok részletre kell odafigyelnünk, de talán a legfontosabb az emberi tényező! Az, hogy mennyire motivált valaki a változásra, változtatásra, rengeteg részlettől függ. A demotiváltság lehetséges rejtett okait összegezte dr. Krasz Katalin munka és szervezeti szakpszichológus.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

6 tipp a tökéletes prezentációhoz

Valljuk be, a legtöbben nem szívesen adunk elő. Sokan félünk a nyilvános beszédtől: pedig gondolataink, ötleteink átadásán és figyelemfelkeltő, lebilincselő előadásán nemcsak személyes, de üzleti sikereink is múlnak. Fogadjuk meg Gina Barnett TED előadó-felkészítőjének tanácsait, és álljunk magabiztosan közönsége elé!

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Kényelem és önkifejezés a közösségi felületeken - az adatvédelem legnagyobb ellenségei

Ma már természetes, hogy saját nevünkkel közlekedünk, teszünk-veszünk a neten, pedig nem volt ez mindig így. Sokan emlékezhetnek még a hosszú regisztrációs folyamatokra, elfelejtett felhasználó-nevekre és jelszavakra, az anonim web időszakára. A Google és a Facebook előretörése azonban mindent megváltoztatott: egyre több helyen regisztráljuk magunkat saját nevünkön; a közösségi oldalak mára egyfajta online útlevélként szolgálnak azonosításunkhoz.

HVG Szemináriumok & Konferenciák

Így kezelheti egyszerűbben cége ügyeit: 4 csapda, amire figyelni kell

Nem csak kutatások sora (pl. IBM CEO Study, KPMG CEO Study), hanem mindennapi tapasztalataink is megerősítik, hogy a 21. század elejére túlságosan bonyolulttá vált az üzleti (és mindennapi) életünk. Manapság ez a cégvezetők egyik legfőbb fejfájása. Néhány globális vállalat, mint az IKEA, a Nike, vagy a GE felismerte ezt, és óriási méretük ellenére, stratégiájuk és működésük átlátható, egyszerű és jóval hatékonyabb. Mit csinálnak másként? Működhet ez kisebb léptékben is?

1 2 3 4

Az oldalon elhelyezett tartalom a HVG Szemináriumok & Konferenciák közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.