BrandLab
BrandLab
Tetszett a cikk?

A digitalizáció, az intelligens technológiák és az erre épülő állami ügykezelési rendszer kijelöli a jövő további irányait, a NAV 2.0 pedig már itt is van velünk. A könyvelői szakmát azonban nem helyettesíti mindez, hanem új feladatok elé állítja.

Egyértelműek-e a hatósági protokollok, az állami rendszer tudja-e teljesíteni a saját maga részére meghatározott követelményeket? – ez talán az elsődleges kérdés, ugyanis a NAV 2.0 hatékonysága elsősorban ezen múlik. Nos, jelen pillanatban még elhamarkodott lenne válaszolni erre, hiszen a szereplők empatikusak, és az idei évet tesztidőszaknak minősítik; most alakulnak ki azok a gyakorlatok, amelyek zökkenőmentessé teszik a könyvelői szakma és az adóhatóság együttműködését az új sztenderdeknek megfelelően.

Urbán János, az Aurum Group ügyvezető igazgatója például arról beszélt, hogy ő piaci szereplő létére tartott már kétórás telefonos oktatást adóellenőrnek. Ugyanis magának a hatósági munkatársnak sem volt pontos képe arról, hogy mi az eltérés a NAV egy adott időszakra lementett adatbázisa és az – egyébként a törvényeknek megfelelően adatot szolgáltató – könyvelők analitikái között.

A cikk teljes terjedelmében az Adózóna.hu oldalunkon olvasható.

Számlázz.hu

„Megváltoztattuk a magyar vállalkozások működését”

Míg másoknak 2020 a túlélésről szólt, a Számlázz.hu-nál sorban értek el újabb és újabb mérföldköveket. A növekedés nem könnyű dolog, az új kihívások és feszített munkatempó mellett a munkatársak mégis úgy gondolják, hogy még egy ötöslottó főnyeremény mellett is a cégnél dolgoznának. Ángyán Balázs ügyvezetővel és Stygár László szolgáltatásfejlesztési vezetővel a munkavállalói értékekről, a skandináv modellről és befektetőről, valamint a jövőről beszélgettünk, de szóba került a cég 15. születésnapjának megünneplése is.