szerző:
Biró Csongor

A tesztautónk 20 ezer kilométert futott, így szinte használtautós tesztnek is felfoghatjuk a próbát. Az igazsághoz tartozik, hogy ennek semmi nyomát nem éreztem az autó működésében, minden a helyén volt, nem zörgött semmi és műszakilag is kifogástalannak tűnt az Astra.

Extrém példánya ez a kocsi az Opel Astra kínálatának, hisz a legdrágább motorral szerelték fel, ráadásul automatikus váltót is kapott, és a felszereltsége sem mondható kispályásnak. Nagy levegőt kell vegyen az a magánszemély, vagy cég, aki 8-9 millió forintocskát szán egy kompakt autóra. Félreértés ne essék, kiváló autó az Astra, de nem tartozik a luxus kategóriába. A táblafelismeréssel, ülésfűtéssel, széria ESP-vel, automatikus klímával, intelligens xenonvilágítással, navigációs rendszerrel, Infinity hifivel, sávelhagyásra figyelmeztetővel megspékelt autó ára 8,8 millió forintra rúg.

©


Már az alapár is magas, automatikus váltóval 6,44 millió forint, Cosmo felszereltséggel 6,7 millió az Astra. Extrákkal bőven ellátták a tesztautót: állítható futómű (flexride) és intelligens világítás (500 ezer forint), Opel eye táblafelismerő (200 ezer forint), kerékpárszállító (két bringa részére 175 ezer forint), fűthető első ülések (60 ezer forint), hátsó elektromos ablakemelők (60 ezer forint), komoly navigáció (280 ezer forint), hifi (170 ezer forint), Bluetooth-kihangosító, tempomat, multifunkciós kormány (130 ezer forint), 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák (100 ezer forint), metálfény (118 ezer), bőr kárpit (300 ezer).

Kényelmes autó az automata dízel Astra, a sebességkorlátozó és az előzésre vonatkozó tiltó és feloldó táblákat biztonsággal felismeri, (rossz időben őszintén bevallja, hogy az időjárási körülményekre tekintettel ideiglenesen nem működik) a sávelhagyásra már jó előre figyelmeztet, az állítható futómű kényelmesre hangolt tour módja illik a legjobban az autó habitusához.

Bármennyire is jól hangzik a 160 lóerő, a kompakt kategória legnehezebb példánya nem egy versenygép, főleg nem az automatikus váltóval, amely hosszú utakra ideális, és nem városi rohanásra. Utóbbi makacs, konok és önfejű, hiába lehetne váltani kézzel is, nem engedi. Ötvennél nem kapcsolhatunk négyest, hetvennél tiltja az ötöst. Ha rábízzuk a váltást és nem sietünk, csettintgetni fogunk a kiváló összhang dicséretére, ám a ha száguldanánk, bánkódunk a hangos motoron, a rángató váltón és az autó merevségén. Sport módban keményebben ráz a futómű, feszesebb a kormány, élénkebb a gázreakció és vörösben izzik a műszerfal.

A malomkerekek rossz úton megbosszulják a méretből adódó szépségüket, felütnek, hangos a futómű. A motor hidegen nagy zajjal kalapál, ezt sajnos bent is jól hallani. A 300 kilométeres tesztúton nyugdíjas vezetési stílussal, főleg elővárosban használva az autót, 6,4 literes átlagfogyasztást mértünk, ami igen jó eredmény. Csomagtartója kicsi, csupán 370 literes, de az álpadlónak köszönhetően jól pakolható, a hátsó lökhárítóból előcsalható bringatartó igazi bónusz a mozgást kedvelők számára.

Caládi autónak a tesztelt változat túl drága, bár a nyugdíjas éveket megszépítheti. Cégautónak tökéletes, főleg, ha a cégautó-szabályzat nem engedi a prémiumautókat és megszabja a műszaki paramétereket. Az okos flottamenedzsre ekkor szépen felextrázza a kompakt autót, mintegy fityiszt mutatva a car policy-nek. Mindenki jól jár, a dolgozó örül, hogy luxus körülmények között autózik, a cég annak, hogy örül a dolgozó, a kereskedő, hogy megszabadult a drága bemutatóautótól.

Műszaki adatok és képek az Autómenedzser.hu autós portálon.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Biró Csongor Autó

Opel Meriva teszt: bringabarát autó

Nagyon jó vezetni az egynégyes kis turbóval a Merivát, nem is szabad a szívót választani. Akinek nincs pénze a négytagú dízelcsaládra, vigye a 120 lovas benzinest. Bicikliszállítóval teszteltük az Opel kis egyterűjét, a Merivát.

Biró Csongor Autó

Opel Insignia teszt: megéri-e az alkoholos Insignia?

A megújult Opel eddigi legsikeresebb modelljét, az Insigniát ezúttal ferdehátúként, kétliteres turbómotorral és bioetanol meghajtással tettük próbára. Azt is mondhatnánk: fokoztuk az élvezeteket. Hogy megéri-e alkoholos változattal autózni, a tesztből kiderül. Annyi biztos, nagyon szereti a piát.

Biró Csongor Autó

Opel Ampera teszt: 100 kilométer 1,4 liter benzinnel

Mindennek megvan az ideje, mint a szalmakalapnak - szokta mondani anyám. A villanyautók ideje még nem jött el, de fénylik az alagút végén valami, ez az Opel Ampera. Kész van, itt van, teljesen autó és teljesen környezetbarát. A hatótávnövelő benzinmotorral ellátott villanyautóval forradalmi változások indulnak meg az autópiacon, az Ampera a környezettudatos és innovatív közlekedés egyik legsikerültebb szereplője. Kipróbáltuk és felvillanyozódtunk.

Biró Csongor Autó

Opel Astra ST hosszú teszt: miről álmodik a magyar?

Míg Nyugat-Európában már az utcakép része az új Opel Astra kombi, addig nálunk még elvétve sem látni az utakon. A korábbi magyar nép- és cégautó vásárlói eltűntek egy időre, de talán idén újra előbújnak. Hosszú teszten tettük próbára az Opel Astra Sports Tourert.

Biró Csongor Autó

Opel Insignia ST 4x4: vezettük a mindentudó Opelt

Opel, Insignia, kombi, összkerékhajtás, izmos dízelmotor, hifi, automatikus váltó, táblafelismerés, sávtartó – ízfokozó összetevői egy kiváló autónak. De hogy a recept alkotóinak összekeverése milyen étket szült, az csak a tesztből derül ki.

Biró Csongor Autó

Opel Corsa teszt: rikít, de nem sportos

Frissült idén az Opel Corsa, de az Opel rátett egy lapáttal a ráncfelvarrásra: fiatalos, izgalmas színekben pompázó színes változatban is kínálják a kisautót. Az 1,4 literes benzinmotorral tettük próbára a népszerű Corsát.

Tabudöntő könyv jelent meg az 56-os Pesti lányokról

Tabudöntő könyv jelent meg az 56-os Pesti lányokról

Egyetlen mondattal elintézte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Borkai-ügyet

Egyetlen mondattal elintézte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Borkai-ügyet

Ősszel jön az 5G, de mit kell tudni róla?

Ősszel jön az 5G, de mit kell tudni róla?

A vádemelésnél tart a Kuciak-ügy, a vádlottak életfogytiglant is kaphatnak

A vádemelésnél tart a Kuciak-ügy, a vádlottak életfogytiglant is kaphatnak

Orvosi vényekkel visszaélés miatt ítéltek el egy orvosasszisztenst Pécsen

Orvosi vényekkel visszaélés miatt ítéltek el egy orvosasszisztenst Pécsen

Összeházasodott Napóleon és az utolsó magyar király leszármazottja

Összeházasodott Napóleon és az utolsó magyar király leszármazottja