szerző:
hvg.hu

Elképesztő gyorsulással és 400 km/h feletti végsebességgel kecsegtet a sógorék vadonatúj hipersportkocsija.

Ausztriáról sok minden eszünkbe juthat, de a mindent verő közúti hipersportkocsik nem annyira. Ez azonban hamarosan könnyen megváltozhat, ugyanis egy kis osztrák cég, a Milan Automotive előrukkolt egy a Bugattik és Koenigseggek ellen harcba küldendő új járgánnyal. Ami konkrétan így mutat:

©

A keresztségben Milan Red nevet kapott újdonságban egy 6,2 literes V8-as benzinmotor található, melyre a biztonság kedvéért négy darab turbófeltöltőt pakoltak. A végeredmény 1325 lóerő és 1400 Nm, ami érdekes módon nem mind a négy, hanem csak a hátsó két kerékre érkezik meg, még pedig egy hétsebességes duplakuplungos automataváltón keresztül.

©

A 4,74 méter hosszú, illetve 1,19 méter magas közúti torpedó alig 1,3 tonnát nyom a mérlegen. Ennek megfelelően mindössze 2,47 másodperc alatt letudható vele a 0-100-as sprint. A 0-200-as, illetve 0-300-as gyorsulás 5,46, illetve 9,98 másodpercig tart, ami nagyon komoly teljesítménynek számít.

©

A gyors megállásról 390-380 milliméteres Brembo kerámiafékek, illetve a légfékként is működő hátsó szárny gondoskodik. A karbonszálas utascellával, illetve 20-21 colos kerekekkel rendelkező Milan Redből mindössze 99 példányt terveznek legyártani, az árcédulán pedig 2 millió eurós (645 millió forint) összeg olvasható.

©

Nem Ausztria egyébként az egyetlen szomszédunk, ahol hipersportkocsik készülnek. Horvátországban található a Rimac, melynek 1900+ lóerős és 2300 Nm nyomatékű legújabb elektromos sportkocsija 1,85 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra. És osztrák társához hasonlóan 2 millió euróba kerül.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!