szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagy értékű személyautókkal minden korábbinál egyszerűbb lesz a rossz hírű környékek elkerülése.

A Mercedes egy olyan alkalmazással kívánja kiegészíteni autói fedélzeti számítógépét, melynek révén könnyen elkerülhetők lesznek azok a helyszínek, ahol az átlagnál több bűncselekményre kerül sor. Az új rendszert első körben Seattle-ben tesztelik, mely város nyilvános bűnügyi térképét a szoftver összeveti a navigációs térképpel, illetve a legfrissebb parkolási információkkal.

A sofőr kiválaszthat egy úti célt vagy parkolóhelyet, és gyorsan informálódhat arról, hogy az adott helyszínen az elmúlt hetekben hány bűncselekményt követtek el. A fedélzeti számítógép zöld színnel jelzi a teljesen biztonságos környékeket, sárgával a közepesen biztonságos helyszíneket, pirossal pedig azokat a helyeket, amelyeket jobb elkerülni. A fejlesztők szerint kiemelten fontos, hogy a rendszer nem éves vagy negyedéves statisztikákat, hanem a lehető legfrissebb adatokat használja.

A többek közt az aktuális parkolási díjakról is informáló új szolgáltatás a következő generációs Mercedesekben debütálhat, és értelemszerűen olyan országokban és városokban lehet majd használni, ahol nyilvánosak a bűnügyi térképek. A magyar rendőrség bűnügyi ponttérképe itt érhető el.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!