szerző:
hvg.hu

Az USA-ban gyártott luxuskategóriás SUV-ban egyszerre akár hét személy is utazhat.

A BMW X5 és X6 sem nevezhető szerény megjelenésű kompakt divatterepjárónak, azonban a megannyi gyári kedvcsináló után ma hivatalosan is leleplezett X7-es modell (G07) még ezeken is alaposan túlteszt. Minden tekintetben.
©

Az újdonság 5,15 méter hosszú, 2 méter széles és 1,8 méter magas, miközben a tengelytávolsága eléri a 3,1 métert. A BMW amerikai gyárában, Spartanburgban készülő X7-es elejét egy olyan hatalmas vese hűtőrács uralja, melyhez foghatót eddig még egyetlen más BMW-n sem láthattunk. A fényszóró alapáron LED-es, felár ellenében pedig lézeres és akár 600 méterre is képes elvilágítani.

©

Eddig csak a 2-es Gran Tourer BMW-ben volt három üléssor, mostantól azonban már az X7-esben is hasonló megoldás található. Ráadásul a 14,5 centiméternyit tologatható második üléssor helyett opcionálisan két különálló luxusülés is rendelhető. Amennyiben hatan, vagy heten ülnek az X7-esben, akkor még mindig 326 liternyi csomag lehet mögöttük, két üléssor esetén pedig 730 liternyi térfogat áll rendelkezésre. Ha minden ülést lehajtunk, akkor 2120 literre nő a hasznos tér.

©

Az indítógomb új helyre került: a 8-as BMW-hez hasonlóan a középkonzolról indítható az X7-es. A műszerfalon két darab 12,3 colos kijelző található, melyeken a gyártó X5-ös és 8-as modelljeiről már ismerős új 7.0-s felhasználói felület fut. Ami nemcsak az érintőkijelzőről és a kormányról, hanem akár hangparancsokkal is egyszerűen kezelhető.

©

Az alapáras hatalmas panorámatetőt elektromos mozgatású rolóval lehet besötétíteni, éjszaka pedig 15 ezer apró LED világítja meg a nagy üvegfelületet. A fejlett önvezetésre képes X7-esben 20 hangszórós Bowers & Wilkins hifi szolgáltat kiváló minőségű muzsikát. Alapáron 20 colos kerekeket kapunk, melyek kérésre 21-22 colosra cserélhetők és minden X7-es elöl/hátul légrugós. A karosszéria talajtól számított magassága gombnyomásra 4 centiméternyit állítható.

©

A csúcsmotor az 50i-ben található 462 lóerős biturbó V8-as egység, ez azonban egyelőre nem érkezik meg Európába, ahol csak és kizárólag hathengeres motorokkal lesz kapható az új zászlóshajó modell. Nálunk egyelőre az M50d lesz a csúcsmodell, melynek 400 lóerős és 760 Nm-es dízelmotorja 5,4 másodperces 0-100-as gyorsulást tesz lehetővé. A 30d 265 lóerős és 620 Nm-es és a piaci startkor Európában egyetlen benzines változat, a 40i lesz elérhető a maga 340 lóerős teljesítményével, illetve 450 Nm-es nyomatékával. Az összes modell összkerékhajtású és nyolcfokozatú automataváltóval bír.

A későbbiekben várhatóan plugin hibridként is érkező BMW X7 forgalmazása decemberben kezdődik meg, a legolcsóbb változat várhatóan 80 000 euróba, vagyis átszámítva mintegy 25,8 millió forintba fog kerülni.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Népszava: Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros-törvénycsomag miatt

Népszava: Folytatódik az eljárás Magyarország ellen a Stop Soros-törvénycsomag miatt

Lakáskiadással egészíti ki a jövedelmét a leváltott Paks-ügyi államtitkár

Lakáskiadással egészíti ki a jövedelmét a leváltott Paks-ügyi államtitkár

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája

Lesújtó képet mutat Magyarországról a Bloomberg innovációs listája