szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A japán gyártó cserébe annyit kér, hogy a garancia időtartama alatt kizárólag márkaszervizbe vigyük az autót. Ami egyelőre csak és kizárólag a Proace lehet.

A Toyota mostantól 3+2 év kilométer korlátozás nélküli garanciát kínál a teljes Proace modellcsaládra. A gyártó minden modelljére érvényes 3 év vagy 100 ezer kilométeres garancia a Proace esetében kiegészül egy extra garanciával, amely akkor kezdődik, amikor a 3 év vagy a 100 ezer kilométer letelik, és a gépkocsi 5 éves kora előtti napon ér véget, kilométer korlátozás nélkül.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a gyártó szerint akár az 1 millió kilométert is meghaladhatjuk ez idő alatt, a garancia akkor is érvényes marad.

Amennyiben bármely, a garancia hatálya alá eső alkatrész meghibásodik, és ennek következtében a gépkocsi javításra szorul, a tulajdonos jogosult arra, hogy a kérdéses alkatrészeket hivatalos Toyota márkaszervizben kijavíttassa vagy kicseréltesse.

Az extra garancia az autó sok részegységére fedezetet nyújt, kivéve a kopó-forgó alkatrészeket, a fényezést, a belső kárpitot, illetve azokat az alkatrészeket, amelyeknek – a márkaszervizekben elvégzendő, kötelezően előírt periodikus karbantartások során – rendszeres cseréje vagy tisztítása szükséges.

A Toyota személyautókra továbbra is 3 év vagy 100 ezer kilométeres garancia vonatkozik, az átrozsdásodási garancia 12 év.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg belefér egy-egy pofon a nevelési folyamatba?

Tényleg belefér egy-egy pofon a nevelési folyamatba?

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin

A Black Mirrort emlegették, amikor a rendőrség robotkutyája felbukkant New York utcáin

Már a főváros utcáin tesztelik az új Bubikat

Már a főváros utcáin tesztelik az új Bubikat