szerző:
hvg.hu

Teljesen biztos, hogy az ikonikus sportkocsi alternatív hajtáslánccal is elérhető lesz, de erre néhány évet még várnunk kell.

A Porsche az elmúlt héten leplezte le a 2012-ben kijött Porsche 911-es új generációs kiadását. A 991-es sorozatot váltó 992-es szériát első blikkre nehéz megkülönböztetni az elődjétől és egyelőre csak egyetlen 3 literes 6 hengeres turbós benzinmotorral érhető el, mely 450 lóerőt juttat a kerekekre. Nyílt titok azonban, hogy hamarosan számos újabb hajtással is elérhető lesz a 911-es.

Ezek közül kiemelt fontosságú lesz a hibrid változat, melynek érkeztét az elmúlt időkben többször is megerősítettek, majd pedig cáfolták, most viszont újfent arról szólnak a híradások, hogy érkezni fog ez a jelenlegi szabályozás szerint hazánkban akár zöld rendszámmal is ellátható új modell.

August Achleitner, a Porsche 911-esért felelős vezető a napokban azt nyilatkozta, hogy a 992-es sorozatot már eleve úgy tervezték meg, hogy alkalmas legyen a hibrid technika befogadására, az első hibrid 911-es érkezésére azonban még körülbelül 4 évet kell várnunk.

Az újdonság a jelenlegi Cayenne és Panamera hibridektől eltérően nem annyira a fogyasztás csökkentéséről és a környzettudatosságról, hanem sokkal inkább a teljesítmény növeléséről szólhat. Az előzetes információk szerint a hibrid 911-est nem lehet majd hálózatról tölteni és az új modell várhatóan igen fejlett energia-visszanyerő rendszert fog felvonultatni.

Elképzelhető továbbá, hogy nem egy, hanem rögtön két hibrid 911-es fog érkezni: egy a normál Carrerák szintjén, egy pedig a Turbo kategóriájában. 2025-re a tervek szerint a Porsche eladásainak már csak 50 százaléka lesz tisztán benzines, a hibrid és elektromos modellek részaránya várhatóan 25-25 százalék körül alakul majd.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Milliókkal többen halnak meg a légszennyezés miatt évente, mint gondolták

Milliókkal többen halnak meg a légszennyezés miatt évente, mint gondolták

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban

Továbbra is sereghajtók vagyunk nyelvtudásban

14,5 millió forintért szemléz ötéves brit tanulmányt a kormányközeli elemző friss cége

14,5 millió forintért szemléz ötéves brit tanulmányt a kormányközeli elemző friss cége

Citromleveket vizsgált a Nébih, és megmondta, melyik a tuti

Citromleveket vizsgált a Nébih, és megmondta, melyik a tuti

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?

Tényleg a Fidesz bunkósbotja az Állami Számvevőszék?