szerző:
hvg.hu

A Ford Explorer Police Interceptor is átlép a 21. századba.

A Ford a héten mutatja be az új 2020-as Explorer modell polgári változatát, azonban úgy döntöttek, hogy legyen a rendőrségi interceptor változat az első, amelyet látni lehet.

©

A Ford biztos sokkolta az amerikai rendőrségeket az újdosággal, akik vélhetően szerették a régi V8-as hajtású Crown Victoriakat. Nos, ennek lassan vége, mert az új rendőrségi autók akár hibrid hajtóművel is rendelkezhetnek.

A motorháztető alatt három erőforrás-változat lesz: egy 3.3 literes hibrid, egy 3.0 literes EcoBoost és egy 3.3 literes V6. A hibrid változatról a Ford azt állítja, hogy a gazdaságossága révén 3500 és 5700 dollár között lehet vele megtakarítani a jelenlegi rendőrségi autók éves költségein.

Ez annak fényében, hogy az utóbbi években az amerikai rendőrség számára értékesített járművek 65 százaléka Ford, komoly spórolást eredményezhet.

©

A hibrid sem lesz egyébként gyenge a maga 448 lóerős teljesítményével és 815 Nm-es nyomatékával. Az ilyen rendőrségnek átalakított kocsikban egyébként bizonyos dolgokban sokkal puritánabbak, mint a civil autó, másfelől a megbízhatóság rettentően fontos.

A hátsó ülések például csak vinil borítást kapnak és PVC-padló van és ütésálló lemezborítás, az igénybevételek és a könnyű tisztíthatóság miatt. Jellemző még, hogy a motorhűtőt nagyobbra cserélik, és a fékek is kifejezetten rendőrségi használatra vannak tervezve.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Hét gól Liverpoolban, ebből a hazaiak hármat kaptak

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

A jeges víz is segít: győzni kell a kéziseknek Tunézia ellen

A jeges víz is segít: győzni kell a kéziseknek Tunézia ellen

Róna Péter: Az elvett pénz helyett nemzeti büszkeséget kapnak a szegények

Róna Péter: Az elvett pénz helyett nemzeti büszkeséget kapnak a szegények

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Holtverseny A Dal első válogatóján

Holtverseny A Dal első válogatóján