szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Életeket mentett Szabó Attila azzal, hogy megállított egy buszt, aminek a vezetője rosszul lett.

Balesetet előzött meg az a kalauz, aki február 19-én a Székesfehérvárról Sárbogárdra tartó vonatpótló buszon teljesített szolgálatot, tettéért pedig vezérigazgatói dicséretet kapott.

Szabó Attila, aki vezető jegyvizsgálóként dolgozik a vasúttársaságnál, Aba-Sárkeresztúr megálló előtt arra lett figyelmes, hogy a pótlóbusz sofőrje – aki addig normál tempóban vezetett – a település belterületén indokolatlanul gyorsítani kezd, a jármű pedig az árok felé kezd sodródni.

A jegyvizsgáló a láthatóan zavart sofőr mellé lépett, megragadta a kormányt, hogy korrigálja az irányt, végül biztonságosan megállította a buszt. Gondoskodott arról is, hogy a sofőr a lehető legrövidebb időn belül orvosi segítséget kapjon: kihívta a mentőket, akik a járművezetőt kórházba vitték.

A busz összes utasa épen, egészségesen érte el úti célját, senki nem sérült meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Marabu Féknyúz: Ki morgolódik az orosz vakcina miatt?

Marabu Féknyúz: Ki morgolódik az orosz vakcina miatt?

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75