szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az autósokat próbaképpen a villamossínekre terelik két hétvégére a Rudas fürdőnél.

Elindult Budapesten is a 3 éves, Cities-4-People elnevezésű kutatás-fejlesztési projekt. Olyan közlekedési megoldásokat tesztelnek, amelyek a későbbiekben jó példaként szolgálhatnak más európai városok számára is, de figyelembe vehetők a budapesti tervezési folyamatok során is.

A projekt budapesti célterülete a Duna-part Margit híd és Műegyetem rakpart közötti budai szakasza. A projektben most a kerékpározást és gyaloglást segítő ideiglenes forgalomtechnikai átalakítás következik, ami a Szent Gellért rakparton a Magyar Kerékpárosklub (MK) javaslata alapján kerül megvalósításra - írja a BKK oldala.

Az újfajta forgalmi megoldást június 22-én és 23-án végzik. A helyszín nem véletlen, hiszen a budai felső rakpart gyalog- és kerékpárútjának egyik legszűkebb szakasza az Erzsébet híd és a Szabadság híd között található.

A létesítmény a budai oldal legfontosabb észak-déli kerékpárforgalmi útvonalának része, továbbá a Duna menti panorámának is köszönhetően nagy a gyalogosforgalom. A szűk sáv jobb kihasználása miatt a következőket próbálják ki.

A Szabadság híd és a Rudas gyógyfürdő villamosmegálló közötti szakaszon az északi irányú gépjárműforgalom a villamossínekre lesz terelve.

A felszabaduló forgalmi sávon kétirányú kerékpárutat használhatnak majd a kerékpárral közlekedők. Így a gyalogos- és a kerékpáros-forgalom számára is nagyobb hely áll majd rendelkezésre.

A két hétvégén át tartó kísérletről várják majd a véleményeket és észrevételeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azt állította, Orbán Viktor kinevezte választókerületi elnöknek, helyben viszont leszavazták

Azt állította, Orbán Viktor kinevezte választókerületi elnöknek, helyben viszont leszavazták

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen