szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az édesanyja elismeri, hogy hibázott, de a rendőri intézkedés úgy érzi, túlzás volt. Elmondása szerint órákon át ült egy cellában.

Órákon át kellett ülnie egy cellában egy autista fiú édesanyjának Budapesten, akit elmondása szerint telefonálni sem engedtek a rendőrök - számolt be róla a keddi RTL Híradó.

A nő pár hete korábban érkezett az orvosi rendelőhöz, mint ahogy beteg gyermeke a nagypapával odaért volna. Az anya egy mozgássérült helyre parkolt be, ehhez fia kártyáját használta, de a gyermek még nem volt ott, amikor a nő leállította a kocsit.

A nő a kórházból érkezett, előtte ugyanis édesanyját vitte be. A gyermek szintén nem volt jól, fájt a füle, ő édesapja kíséretében a rendelőbe tartott. Az asszony hamarabb odaért, leparkolta a kocsit, amikor két civil ruhás rendőr jelent meg, és ellenőrizték a mozgássérült kártyát.

A kártya a gyerek nevére szólt, ő azonban nem volt ott, a nőt ezért bevitték a rendőrségre, okirathamisítással gyanúsítják. Elmondása szerint 5 és fél órát volt bent, ebből 3-at rácsok mögött. Ujjlenyomatot vettek tőle, kihallgatták, és mint mondta, hiába kérte, sem szüleit, sem gyermekeit nem hívhatta fel, őket végül a rendőrség értesítette.

A nő elismeri, hogy hibázott, de túlzásnak érzi a rendőri intézkedést - hangzott el a műsorban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!