szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A klub vezetői megkérdezték a mentősöket, hogy pontosan mire lenne szükségük a munkájukhoz, és gyorsan be is szerezték.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Néhány napja írtunk arról, hogy a mentőmotorosok a koronavírus miatt alakult helyzet miatt idén nem májusban, hanem már hetekkel korábban útra kelnek: az átalakított motorokra pattanó egészségügyi dolgozók a koronavírus-minták gyűjtésében és a tesztek szállításában vesznek részt.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány (MMA) a múlt héten néhány száz darab motorosmaszkot kért adományként. Ezt követően a Pilisi Sólymok Motoros Klub (PSMK) felvette a kapcsolatot az alapítvánnyal, és mivel a maszkok addigra már összegyűltek, megkérdezték, hogy mire lenne még szükségük a mentőmotorosoknak.

Az MMA az esős napokon a motorosruházatot és annak viselőjét óvó impregnáló spray-t kért az idén 20 éves motoros klubtól, melynek tagjai felvették a kapcsolatot a motorosboltokkal és szerdán nagy mennyiségű spray-t adtak át a mentőmotorosoknak.

©

"Reméljük, hogy ezzel a kis hozzájárulással mi is elősegítettük a vírus feletti győzelmet" – mondta Tóth István, a PSMK elnöke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!