szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egymilliós nézettség felett járt már a rendőrség videósorozata, amelyet civil autókkal végzett razziák során készítettek.

Frappánsan, de nem túl ízlésesen Pofátlan(TAN)ítási akciónak keresztelte el tavaly decemberben indult akciósorozatát a rendőrség, amelyben civilnek tűnő autókból figyelték a szabálytalankodókat az utakon.

Az idővel országossá szélesített akciókhoz a járműparkot is bővítették, és összesen 40 civilnek látszó autóba szerelt kamerákkal vették fel a szabálytalankodókat, mielőtt a helyszínen inztézkedtek is ellenük. Az razziák után általában videóösszeállítást is közzétettek, ezek nézettsége egymillió felett áll a Youtube-on a Kreszváltozás oldal szerint.

AZ ORFK országos baleset-megelőzési bizottságának oldala számolt be most arról is, hogy miért nem készültek újabb felvételek. Mint írták, a koronavírus-világjárvány miatt bevezetett veszélyhelyzet kihirdetése óta a járőrök továbbra is kint vannak az utakon, de nem az eredeti beosztás szerint, és nem a tervezett intenzitással. A rendőrségnek a veszélyhelyzet ideje alatt nagyon sok olyan feladatot kell ellátnia, ami korábban nem volt a napi rutin része. Továbbá a forgalom jelentős csökkenése is indokolttá (és lehetővé) tette a bevetések intenzitásának a mérséklését.

A következő hetekben azonban várhatóan ismét hallatnak magukról a civil autós, videózó járőrök, mert a gyér forgalom miatt az üresebb utakat sokan versenypályának nézik, a forgalomban résztvevők számához képest megnőtt a sebességtúllépések és az elsőbbségadási szabályok megsértőinek a száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

Ilyen egy totálisan rosszul végződő izomautózás – videó

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

124 millió forint a legdrágább, használt Audi RS6-os

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent

Nem engedi útjára Egyiptom a Szuezi-csatornát eltorlaszóló Ever Givent