szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A személyautóra már nemzetközi körözés van érvényben.

Úton zajló munkálatok miatt bevezetett sebességkorlátozás és előjelzések figyelmen kívül hagyása, becsapódás a munkaterületbe, vészvillogó használatának mellőzése, tolatás az autópályán, a baleset után a helyszín elhagyása, ezeket a hibákat mind elkövette egy sofőr pár nappal ezelőtt az M0-ás autóúton, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az esetet rögzítette a társaság kamerarendszere.

A felvételen látható, hogy az autós minden előjelzést és a sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyott és a belső sávban haladt nagy sebességgel. Csak az utolsó pillanatban vette észre a munkaterületet és az ott dolgozókat védő narancssárga teherautót, de ekkor már késő volt, ezért belecsapódott a szerkezetbe.

A közlemény szerint a személyautóra a rendszám alapján nemzetközi körözés van érvényben.

A Magyar Közút megerősíti a munkatársai védelmét a jövőben, tesztjelleggel már elkezdte felszerelni a munkaterületeket védő ütközési energia elnyelő szerkezeteket olyan kamerákkal, ami ezt a balesetet is rögzítette, és amely méri az elhaladó járművek sebességét. Továbbá digitálisan változtatható jelzésképű táblákkal is ellátják ezeket a szerkezeteket, hogy mindig a legfrissebb információkat kaphassák a közlekedők. Ezen felül egy újabb programként az útellenőrzési rendszer digitalizációjához kapcsolódóan az útellenőri autókba is kerülnek majd fedélzeti kamerák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!