szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

De csak egy vágányon, és ott is nagyon lassan haladhatnak a vonatok.

Felhőszakadás után öntötte el a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelésnél még június 17-én, ezért Szob és Nagymaros között azóta nem közlekednek a vonatok.

Hétfőtől azonban újra megindulhat a forgalom ezen a szakaszon, igaz, csak egy vágányon, és 40 kilométer/órás sebességkorlátozással.

A Mávinform közleménye szerint a másik, a hegytől távolabbi vágányon és a töltésoldalon továbbra is folynak majd a helyreállítási munkák.

A Budapest-Vác-Szob vonalon hétfőtől módosított menetrend lép életbe, és már csak néhány vonat helyett közlekednek pótlóbuszok Nagymaros és Szob között. A nemzetközi vonatok közül egyes járatok hétfőtől, mások keddtől közlekednek. A nemzetközi járatoknak nem kell kerülő úton haladniuk, hanem Szobnál lépik át a határt.

A közlemény szerint a károk elhárítása eddig nagyjából 150 millió forintba került, de a munka jelentős része még hátravan.

A közúthoz közelebbi vágányzat helyreállítása, a rézsűt megtámasztó támfalak megépítése, várhatóan a nyár végére fejeződik be. Azon a sínpáron majd csak akkor indulhat meg a vonatközlekedés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr Balatonőszödről üzent Gyurcsánynak

Fekete-Győr Balatonőszödről üzent Gyurcsánynak

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét

Már nappal is észlelhető a Földről az űrszemét

Elfogtak egy ukrán tévéstábot Fehéroroszországban, de nem árulják el, hogy miért

Elfogtak egy ukrán tévéstábot Fehéroroszországban, de nem árulják el, hogy miért