szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az autós üldözés végén a sofőr először az anyukáját akarta hívni, de később meggondolta magát és az apját hívta.

A hvg.hu oldalán mi is beszámoltunk arról, hogy kilenc piroson hajtott át a terepjárós, mire megállt a rendőröknek. Az ittas sofőr tizenegy szabályszegést és még ugyanennyi szabálysértést követett el az ittas sofőr, 93 büntetőpontot ért a produkciója.

A Bors magazin megtalálta a rendőrt, aki elfogta a száguldozót, Ács András törzsőrmesterről van szó. A nyolcperces üldözés a fővárosi Alagút utcából indult, végül az V. kerületben, a Széchenyi utcában sikerült elkapni. „A társammal egyből a jármű után eredtünk, aminek a sofőrje mint­egy 8 perc alatt 9 piros lámpán hajtott át, figyelmen kívül hagyott 2 behajtani tilos táblát, 3 alkalommal a szembe jövő sávban, 3 esetben a buszsávban közlekedett, 2-2 esetben nem állt meg a stoptáblánál, és átlépte a záróvonalat, amiért összesen 93 büntetőpontot kapott” – mondta a lapnak Ács.

Végül egy taxis segítségével sikerült elfogni a 34 éves férfit, aki bevallotta, vezetés előtt megivott egy sört. „Azt mondta, hogy remélte nem eredünk a nyomába, és meg tud lógni előlünk, de pechére nem így lett” – mondta a rendőr. Miután elkapták, a törzsőrmester szerint a férfi szerette volna felhívni az anyját, végül nem neki, hanem az apjának telefonált, ő vitte haza az autót.

A fia inkább gyalog indult haza, mert azt mondta, hogy jobb, ha most kiszellőzteti a fejét. Rosszul érintette, hogy elkaptuk, de mondtam neki, hogy legközelebb ne fogja menekülőre a dolgot, mert sokkal jobban jár, ha eleget tesz a rendőri intézkedésnek. Úgy legfeljebb százezer forint pénzbírságot kapott volna, így viszont a jogosítványát is jó időre be fogják vonni – zárta Ács.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tőzsdére megy a BTS dél-koreai K-pop-bandát menedzselő vállalat

Tőzsdére megy a BTS dél-koreai K-pop-bandát menedzselő vállalat

Rengeteg taxis tűnt el a fővárosi utakról

Rengeteg taxis tűnt el a fővárosi utakról

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?

Mi lesz, ha a maradék kapcsolatunkat is elveszítjük a Duna-parttal?