szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakszervezet szerint balesetveszélyesen állítottak meg jegyellenőrök egy buszt, majd a sofőrrel és az utasokkal is összevesztek.

Egy távolsági busz elé vágott be egy autó, majd hirtelen fékezett. Mindenki nagy meglepetésére jegyellenőrök ültek benne, akik hangos szóváltás után felmentek a buszra jegyeket ellenőrizni – mondta el a Blikknek Dobi István, a Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége elnöke.

A szakszervezet a Facebookon közzétette az autóbusz-vezető beszámolóját is. A Kulcs és Dunaújváros között közlekedő buszt vezette, a menetrend előtt két perccel ért egy olyan megállóhoz, ahol sem fel- sem leszálló utas nem volt, így tovább is ment. Ekkor hangos dudálást hallott, majd azt látta, hogy a forgalommal szemben kanyarodik ki egy autó a 6-os útra. Az autó a busz elé vágott a főúton, hirtelen satufékkel megállította, egy kicsit össze is koccantak – írta a sofőr.

A visszaemlékezése szerint „a férfi az utasok előtt elkezdett ordítani, hogy miért nem vártam be a menetidőt, közben a két nő is odajött az első ajtóhoz, amin agresszívan dörömbölve követelték, hogy engedjem be őket,

ekkor láttam meg a nyakukban lógó ellenőri kitűzőt.”

Egy utas megkérdezte az ellenőröket, hogy miért így állíttatták meg a buszt, de azt a választ kapta, hogy maradjon csendben, különben leszállítják. Az ellenőrök megnézték a jegyeket, majd már Dunaújvárosba ért a busz, amikor egy megállóban leszálltak. A sofőr ott jelentette az esetet a rendőrségnek és a forgalmi szolgálatnak is.

A Volánbusz sajtóosztálya azt válaszolta a Blikk kérdésére: az ellenőröknek a kijelölt megállóban kell felszállniuk az autóbuszra. A járművet menet közben csak kiépített megállóhelyen vagy autópálya-pihenőben lehet leinteni a KRESZ szabályainak betartása mellett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit, a Huawei sorsára juthat a cég

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit, a Huawei sorsára juthat a cég