szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az autó árának több mint felét fizetik. 2,3 milliárd forint jut a taxisoknak.

Eredményes az elektromos taxik beszerzését szolgáló pályázat, nagyjából 280 új gépjármű megvásárlását támogatja a kormány csaknem 2,3 milliárd forintból – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A május 20-án meghirdetett, több fajta elektromos jármű beszerzésére indított pályázat keretében eredetileg 2 milliárd forintot különítettek el a személytaxi-szolgáltatással vagy személygépkocsis személyszállítással foglalkozó szolgáltatók számára. Mivel a lehetőség rendkívül népszerűnek bizonyult, a tárca megemelte a rendelkezésre álló keretet, hogy minden igénylő támogatást kaphasson.

A pályázat keretében a maximum bruttó 15 millió forintos gépjárművek beszerzési árának 55 százalékát lehetett igényelni.

A közleményben Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte: eddig 279 tisztán elektromos taxi megvásárlására ítéltek oda támogatást 256 pályázónak, összesen 2,3 milliárd forint értékben, további 13 igénylés esetében még a hiánypótlást végzik a vállalkozók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Álmok, amelyek valós betegségeket jeleztek

Álmok, amelyek valós betegségeket jeleztek

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál