szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A márkákat tekintve továbbra is a Suzuki a legkeresettebb, a második a Toyota, a harmadik pedig a Ford.

Novemberben 13,2 ezer új személygépjárművet helyeztek forgalomba, ami új idei csúcs – írja a Datahouse legfrissebb jelentésére hivatkozva a Világgazdaság szerdai száma. Az előző két év azonos időszakát nézve a tavalyi eredménytől (14,2 ezer személyautó) elmarad az idei,

de csaknem kétezerrel jobb a 2018. novemberinél.

A márkákat tekintve továbbra is a Suzuki áll az élen több mint 17 százalékos piaci részesedéssel és 2276 új személyautó forgalomba helyezésével, a második a Toyota 1272 forgalomba helyezett autóval és 9,59 százalékos piaci részesedéssel. A harmadik helyen álló Fordnál (1121) csak 54-­gyel helyezett kevesebb autót forgalomba a negyedik helyen szereplő Opel, és hetvennel az ötödik helyezett Skoda.

Az idei első 11 hónapot tekintve megegyezik a top hármas felállás a novemberivel: az első helyen álló Suzuki 11,33 százalékos piaci részesedést szerzett, a Toyota 9,84, a Ford pedig 8,97 százalékosat. A tavalyi számokat azonban csak a Toyota tudta túlszárnyalni, 2019 első 11 hónapjában 9769 új autót küldött a magyar utakra, idén viszont 11 344-­et.

A Suzuki esetében viszont elég jelentős a csökkenés.

Míg ugyanis tavaly több mint 23 ezer járműve került a piacra, addig az idén még csak alig 13 ezer, vagyis 43,5 százalékkal kevesebb. Ezek az adatok azt is jelentik, hogy már teljesen biztos: az újautó-piac idei eredményei nem érik el a 2019-­es, egyébként rekordévnek számító esztendő volumenét, de az áprilisi mélypont (6188 új személyautó) után jelentős a javulás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Leáll a termelés tíz napra a kecskeméti Mercedes-gyárban

Leáll a termelés tíz napra a kecskeméti Mercedes-gyárban

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője

Meghalt Timár György Tamás, a Független Kisgazdapárt egykori képviselője