szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A motorokon nem volt rendszám, a motorosoknak nem volt jogosítványuk. A csapat tagja volt egy 13 éves fiú is, mit sem sejtő apja 600-as enduróján.

Szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök azzal a nyolc Baranya megyei fiatallal szemben, akiket illegális motorozáson kaptak a minap – olvasható a rendőrség honlapján. A rendőrök eleve fokozottabban ellenőrizték a motorosokat a környéken, mert több bejelentést is kaptak arról, hogy valakik quadoznak és krosszmotoroznak az erdőben, holott ez törvényellenes.

A zömében huszonévesekből álló baranyai krosszmotoros társaság is az erdőn keresztül érkezett Bátaapátiba, ahol lekapcsolta őket a körzeti megbízott.

A rendőrség szerint a csapat tagjai közül senkinek nem volt jogosítványa, legalább 125 köbcentiméteres motorjaiknak pedig nem volt rendszáma és kötelező biztosítása, sőt a kötelező műszaki előírásoknak sem feleltek meg. Ráadásul a csoporttal tartott egy 13 éves fiú is, aki apja 600 köbcentis enduro motorját hajtotta jogsi és a szülei tudta nélkül.

A fiatalt a Bonyhádi Rendőrkapitányságon kellett felszedniük a szülőknek.

A rendőrség emlékeztet, hogy egy erdő hiába magánterület, ha nincsen körbekerítve és lezárva, akkor ott a KRESZ előírásai érvényesek. Az erdei utakon és erdőben pedig a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!