szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bíróság szerint a férfi utasa halt meg a balesetben, elfogásakor amfetamint mutattak ki a szervezetéből, és több eljárás is folyamatban van ellene.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a csütörtöki Ferihegyi úti halálos baleset okozásával gyanúsítanak. A férfit 5 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják.

A törvényszék közleménye szerint a baleset azért következett be, hogy a férfi az autójával sávváltás közben nekiment egy terepjárónak, ami átsodródott a szemközti sávba, ahol két másik autóval karambolozott. A férfi segítségnyújtás nélkül elsétált a helyszínről, a közlemény szerint az utasa a helyszínen meghalt a balesetben. A többi autó vezetője és utasa közül egy súlyosan, míg hárman – köztük egy gyermek – könnyebb sérüléseket szenvedett.

Négyes karambol miatt lezárták a repülőtérre vezető utat

Szemeretelep közelében ütközött négy autó, egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek.

A baleset feltételezett okozóját Pilisen fogták el pénteken, a törvényszék közleménye szerint a szervezetében a kábítószergyorsteszt amfetamint mutatott ki. A férfival szemben más ügyek miatt is érvényben van körözés, a hatóságok idézéseit nem veszi át, lakcíméről nem tudják előállítani.

Elfogták a Ferihegyi úton halálos balesetet okozó férfit

Egymillió lakosra vetítve az EU-ban Magyarországon veszíti legtöbb ember életét vasúti balesetben. Az unió vasúti ügynökségének éves értékelése szerint folytatódik az a trend, amely szerint egyenletesen csökken a vasúti balesetek száma. Az elmúlt tíz év statisztikáit elemezve azonban szembetűnő, hogy az öngyilkosságok számai továbbra is nagyságrendileg azonos szinten mozognak.

A bíróság szerint az elmúlt két évben számos szabálysértési eljárás indult ellene – többek között közlekedési szabályok megsértése miatt –, továbbá büntetőeljárás is van ellene.

A törvényszék a letartóztatását azzal indokolta, hogy a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás, a közigazgatási bírságok, a kirívóan sok szabálysértési eljárások, a járművezetéstől eltiltások, pénzbírságok és egyéb szankciók sem tartották vissza attól, hogy érvényes jogosítvány nélkül járművet vezessen, és joggal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!