szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt ellenőrizték a rendőrök, mennyire figyelnek oda az autósok a gyalogosokra. És fordítva.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2021. május 11. és 13. közötti időszakra hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési ellenőrzését a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára fókuszálva. Az akcióban 1200 rendőr vett részt.

A járművezetők esetében 564 fővel szemben közigazgatási bírságot, 1099 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, 412 esetben figyelmeztetésben részesítették, 130 alkalommal azonban feljelentették a sofőröket.

A rendőrök 244 gyalogost helyszíni bírsággal sújtottak, míg 907 főt figyelmeztetésben részesítettek és 25 személyt feljelentettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!