#étterem

„Volt, aki dupla adag ételt rendelt, kérte, az egyiket adjuk egy rászorulónak”
 

„Volt, aki dupla adag ételt rendelt, kérte, az egyiket adjuk egy rászorulónak”

A járvány az ország összes vendéglátóhelyét nehéz helyzetbe hozta, és bár a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermek kapnak állami támogatást a dolgozóik után, náluk valamelyest nagyobb kihívást jelentett egyben tartani a csapatot, és folyamatosan megerősíteni a kollégáikban azt az érzést, hogy szükség van rájuk, és visszavárják őket. A budapesti Nem Adom Fel kávézó dolgozóival, és a szekszárdi, de már a fővárosban is működő Ízlelő étterem tulajdonosával beszélgettünk.

Balla István-Czeglédi Fanni Balla István-Czeglédi Fanni















Első körben nyitnának az éttermek, szállodák, konditermek, koncertre csak igazolvánnyal lehetne menni - íme a konzultációs kérdések
 

Első körben nyitnának az éttermek, szállodák, konditermek, koncertre csak igazolvánnyal lehetne menni - íme a konzultációs kérdések

Szerda este felkerült a kormányzati oldalakra az új nemzeti konzultáció, amelyből az olvasható ki, hogy a kijárási tilalom enyhítése nem csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre vonatkozna. Koncertre, fesztiválra, meccsre viszont vagy csak ők mehetnek, vagy senki, amíg nincs vége a járványnak - legalábbis a kormány ebből a kettőből enged választani.

hvg.hu hvg.hu


 

"A fenntartható vendéglátás legfontosabb lépése, hogy kezdjék el"

Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.

Dobos Emese Dobos Emese