Ez a csata nem véres: hatalmas vita alakult ki az EU-ban a műhúsburgerek miatt
A farmerek és a húsipar képviselői csaptak össze a növényi alapú termékek gyártóival, hogyan is nevezzék a húshelyettesítőből készült termékeket az Európai Unióban.
A farmerek és a húsipar képviselői csaptak össze a növényi alapú termékek gyártóival, hogyan is nevezzék a húshelyettesítőből készült termékeket az Európai Unióban.
A növényi alapanyagokból készült húspótló megoldások sokak igényét még nem elégítik ki annyira, hogy szívesen fogyasszák azokat az állati eredetűek helyett. A napokban két, ígéretes megoldást kínáló startup is láthatóbbá vált.
Egyre gyarapodnak a húshelyettesítők és műhúsok, ám közel sem biztos, hogy fenntarthatóbb az előállításuk, mint a legtöbb hústerméknek. Itthon még csak módjával terjednek, de van olyan szereplő, amely szerint hamarosan a húskereskedelem 20 százalékát ilyen termékek adhatják.
A szaftja megvan, ízben még van hová fejlődni.
Mert a normál húsok mellett sütik őket.
Asztalok és székek egyáltalán nincsenek a hagyományos eladótér nélküli ausztráliai gyorsbüfében.
Vega, húsevő és kevés húst evő kollégákkal estünk neki a szendvicseknek, amelyekről a legkevesebb, amit elmondhatunk, hogy megosztóak.
Moszkva 29 élelmiszerüzletében kezdik meg az amerikai Beyond Meat növényi eredetű, alternatív húsának árusítását a jövő héten - közölte pénteken a Vedomosztyi orosz napilap.
A marhahúspogácsa növényi alternatíváját készítik az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) tudósai együtt egy gyorsétteremlánccal.
Ez nem növényekből, hanem élő állatokból vett sejtekből készül.
A tőzsdei bevezetések eddigi egyik legnagyobb idei sikerét a műhúst gyártó Beyond Meat aratta. A mesterséges húsépítés úttörői, milliárdossal és filmsztárral az élükön, a fenntarthatatlan állattenyésztést helyettesítenék.
Lemaradt a kutatás a fejlesztés mögött – indokolják szakértők, miért tolódik az emberiség élelmezési gondjainak végső megoldásaként emlegetett mesterséges hús piaci megjelenése.
Lemaradt a kutatás a fejlesztés mögött – indokolják szakértők, miért tolódik az emberiség élelmezési gondjainak végső megoldásaként emlegetett mesterséges hús piaci megjelenése.
A futurológus szerint a fogyasztók gyorsan megbarátkoznak majd a frankensteini emberteremtési próbálkozások után ma még sokak által »frankenételnek« nevezett műhússal.
Hatalmas víz- és földigénye miatt fenntarthatatlan a hústermelés a világon, miközben globálisan nő a hús iránti kereslet. Megoldás lehet a laboratóriumi körülmények között tenyésztett csirke- vagy marha, ha elnyeri a fogyasztók tetszését.
Legalábbis megadja magát a klímatudatos, húst kerülni próbáló vásárlói igényeknek.
Az Arby's nagy ütést vitt be a sárgarépa-rajongóknak.
Többször merült már fel, hogy a feldolgozott vörös húsok - például a virsli - hatása összefüggésbe hozható a bélrák...
A jövő év második felében készülhet el a világ első mesterséges hamburgere. Olyan harapnivalóról van szó, amelyben a húspogácsa sosem látott marhát: a hús minden egyes rostját mesterséges körülmények között, laboratóriumban növesztik ugyanis, sőt, még a hozzá való zsiradékot is. A színnel sem lehet elvileg gond, mert azt meg feldobják egy kis vérrel, természetesen mesterségessel.