„Annyi a feszültség, hogy sokan kiéhezve várják, mire lehet ráugrani” – Interjú dr. Almási Kittivel
 

„Annyi a feszültség, hogy sokan kiéhezve várják, mire lehet ráugrani” – Interjú dr. Almási Kittivel

Nagyon feszes a menetrendje, mondhatni katonás: a beszélgetésünkre két ülés között kerül sor, és az utolsó előtti válasz közben már meg is szólal a kaputelefon. A rendelkezésre álló egy órában viszont a pszichológus minden figyelme a miénk – még a gyors tízórai java is a tányéron marad, amit válaszadás közben akart elfogyasztani. Ha egy interjút ilyen komolyan vesz, aligha túloz, amikor a sikere titkát az érdeklődő természetében keresi.

HVG Extra A Nő HVG Extra A Nő


Elrettentő videó köröz a neten egy gulyásnak mondott izéről
 

Elrettentő videó köröz a neten egy gulyásnak mondott izéről

Ámulni nem annyira, bámulni annál inkább lehet annak a gulyásnak a videoreceptjét, ami mostanság járta be a mindent elbíró közösségi oldalt. Nem, nem újragondolás, evolúció, épp ellenkezőleg. Állítólag hagyományos, a régi iskolából való, valaki megtévesztett boldogult gyerekkorából. De hogy a mamája, nagyija, dédije nem tudott főzni, az biztos. Mentségére legyen mondva, valahol a nagyvilágban.

-gy- -gy-











Jó barista jó vízzel főz…
 

Jó barista jó vízzel főz…

A víz napjainkban kezd igazán nagy jelentőségre szert tenni a baristák körében. Könyveket írnak róla, sőt, saját dizájner vizeket készítenek a tökéletes kávéhoz. Kiemelt szerepe van nem csupán alapanyagként, hanem kísérő italként is. De pontosan milyen hatással van a vízösszetétel a feketénkre? És miért kapunk mindig a kávénk mellé? Van egyáltalán bármilyen valós funkciója ennek a szokásnak? Mindennek utánajártunk.

Römerquelle Römerquelle