szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs összefüggés a környezeti hatásokkal, például az anya testsúlyával vagy a védőoltásokkal.

Most már biztos, hogy genetikai okai vannak az autizmusnak, és nincs összefüggés a környezeti hatásokkal, például az anya testsúlyával vagy a védőoltásokkal. Ezt mutatta ki egy több éven át tartó nemzetközi kutatás, amit 13 éven keresztül öt országban végeztek, kétmillió gyermeket vizsgálva.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozó gyermekpszichiáter szerint az eredmény bebizonyította, hogy a rendellenesség tényleg örökölhető.

„Az, amit évtizedek óta hallani, hogy higany, táplálkozás, védőoltás, vagy születés módja okozza az autizmust, teljesen elhanyagolható, tulajdonképpen nem létező összefüggéseket mutat” – mondta a szakember, aki arra is rámutatott, hogy a kutatók még mindig nem tudják, mely kromoszómán melyik gén okozza az eltérést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

„Az autizmus mindent elvett és mindent adott”

Sokszor nem a végletesen kiszámíthatatlan autista gyereket nehéz elviselni, hanem a környezet rá adott reakcióit, elutasítását, illetve az intézményrendszer hiányosságait – derül ki Mocsonoky Anna könyvéből, amelyben autista gyermeket nevelő szülők vallanak küzdelmeikről, csalódásaikról és örömeikről.

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Megvan a legjobban kereső férfi színész

Megvan a legjobban kereső férfi színész

A 27. leggazdagabb magyar milliárdos borászata is kapott állami támogatást

A 27. leggazdagabb magyar milliárdos borászata is kapott állami támogatást