szerző:
V.É.

Hol is kezdjük? Hogy mennyire anakronisztikus 2018-ban, egy évvel az után, hogy hangosan zengeni kezdett a Me Too, rendezvényt szervezni Mi kell a nőnek? címmel úgy, hogy egyetlen nőt sem hívnak meg? Vagy hogy mennyire dühítő, hogy olyan férfiakat kérdeznek a témában, akik természetesnek gondolják, hogy női melleket osztályozzanak egy rádióműsorban, mint Harsányi Levente és Szabó Győző tette? Vagy Ganxsta Zolee, aki egy dalszövegben már egyébként is kifejtette, hogy „izgatja őket, ha a pali kib…k velük”?

És mindennek a meghívó szerint kedves hölgyek a címzettjei? Akik ahelyett, hogy szót kapnának, és elmondják, hogy mi kell nekik, kilenc férfitől kell ezt meghallgassák?

Mert hogy a sokat ígérő Emberi Kapcsolatok nevű szervezet egy ilyen rendezvényt hirdet a Facebookon. És hogy tovább rétegezzük a dolgot: mindezt az ELTE Társadalomtudományi Karának a Gömb Aulájába szervezték – azon a karon, ahol beszüntették a gender szakot. (Igaz, a meghívóban hangsúlyozzák, hogy ez csak a helyszín, a TTK nem társszervező, de azért az egésznek ad egy érdekes fénytörést.)

A meghívó alapján először úgy gondoltuk, az egész egy hoax, ezért megkérdeztük a bérbeadót, hogy valóban lesz-e ilyen esemény a Gömb Aulában. Várjuk a válaszukat.

Addig csak annyit tudunk hozzászólni, amit az egyik kommentelő a Facebookon:

nekem perpill minimum egy feles Unicum kéne...

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lelepleződött Handóék ármánykodása?

Lelepleződött Handóék ármánykodása?

Már csak ez hiányzott: szó szerint beleőrülhetünk a klímaváltozásba

Már csak ez hiányzott: szó szerint beleőrülhetünk a klímaváltozásba

A kormány már tudja, hogyan seprűz ki százezer embert a közszférából

A kormány már tudja, hogyan seprűz ki százezer embert a közszférából

Bod Péter Ákos: Válság után, válságok előtt

Bod Péter Ákos: Válság után, válságok előtt

Nagyon nem megy a kormányalakítás Svédországban

Nagyon nem megy a kormányalakítás Svédországban

Ukrán külügyminiszter: A kárpátaljai magyaroknak Ukrajnában kell otthon lenniük

Ukrán külügyminiszter: A kárpátaljai magyaroknak Ukrajnában kell otthon lenniük