szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Építési munkálatok során bukkantak rá a fogakra. Egyelőre rejtély, hogy a körülbelül ezer darab emberi fog miként kerülhetett a falba, de annyi bizonyos, hogy az elmúlt 118 évben két fogorvos is lakott az épületben.

Az egyesült államokbeli Dél-Georgia állam Valdosta nevű városában zajlott le a halloweeni rémtörténetekbe illő jelenet: egy épület felújítása során találtak rá a második emeleten, az ablak alá befalazott fogakra a munkások - adta hírül a helyi Daily Times.

Egy fotó is készült a fogakról, a posztot Facebookon osztották meg. Hogy pontosan miként kerültek ekkora mennyiségben (megközelítőleg ezer darabról van szó) az emberi fogak a falba, az egyelőre nem világos, és valószínűleg biztosat soha nem fogunk tudni, mert a munkások már eltakarították a helyszínről a csontokat.

A helyi történeti múzeum kutatója, Harry Evans szerint azonban érdemes figyelembe venni, hogy az épületben egykoron két fogorvos is dolgozott. 1900-ban, a ház első lakója is egy fogorvos volt, és 1911-től 1930-ig egy másik fogorvos is dolgozott itt. Bár arra nincs bizonyíték, hogy száz évvel ezelőtt bevett gyakorlat lett volna a fogorovosok között a fogak beépítése a falba, a különös felfedezés után két másik Georgia-beli városból, Carroltonból és Greensboróból is jelezték, hogy ott is találtak befalazott emberi fogakat, méghozzá olyan épületekben, amelyekben korábban szintén dolgoztak fogorvosok.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha