szerző:
hvg.hu

Az ötvenéves Tracy Brittennek előző hónapban három kislánya és egy kisfia született.

A babák koraszülöttek voltak, a 31. héten jöttek világra. Eredetileg január 2-ra várták az ikreket, mivel azonban egy vizsgálaton kiderült, hogy az egyik baba nincs jól, az orvos úgy döntött, hogy előrehozzák a császármetszést. A babákat az intenzív koraszülött osztályon ápolták, egy hétig az anya nem is érhetett hozzájuk. Mostanra az újszülöttek mindegyikét különböző londoni kórházban helyezték el, három a négyből már önállóan lélegzik, egy gyereket azonban még mindig lélegeztető gépen tartanak.

Tracy Britten lett Anglia legidősebb újdonsült anyukája. A ötvenéves nőnek már van három felnőtt gyereke, és nyolc unokája.

Britten Cipruson egy magánklinikára feküdt be, itt termékenyítették meg őt mesterségesen. Előzetesen hormonkezelést kapott Angliában, majd mikor elutazott Ciprusra a beültetésre, azt mondta a családjának és ismerőseinek, hogy nyaralni megy. Az eljárásért hétezer fontot fizetett. A nő csupán egy gyereket szeretett volna, ám a beültetett megtermékenyített petesejtek közül mind a négy életben maradt, és az embriók kifejlődtek. Ennek az orvosok szerint egy az egymillióhoz az esélye, nem véletlenül tartja Britten csodának, ami vele történt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Felelősségérzetből" a 82 éves Berlusconi is indul az EP-választáson

"Felelősségérzetből" a 82 éves Berlusconi is indul az EP-választáson

Telelünk és sörözünk

Telelünk és sörözünk

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Kosárlabda-Eb-t rendezne Magyarország

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

Teljes fejetlenség a briteknél: fogadhatunk-e rá, hogy nem is lesz Brexit?

A királynő is menstruál, még egy filmben is

A királynő is menstruál, még egy filmben is

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság