szerző:
-W-
Tetszett a cikk?

Nem vicceltek a holokauszttal, csak nem hagyták ki a német Feszty-körképből.

Közzétette a Rammstein teljes videoklipjét, amelynek néhány előzetes kockája komoly botrányt kavart Németországban. Ebben az együttes tagjai lágerfoglyokként láthatók akasztás előtt, és ez okozta a felháborodást, merthogy ezzel nem lehet viccelni. Csakhogy tényleg nem vicceltek.

A teljes anyagból már látható, hogy gyakorlatilag az egész német történelmet beledolgozták a klipbe, a germán/gót harcosoktól a középkoron, a V-2 rakétán és az NDK-n át a modern időkig. A szöveg pedig arról szól, hogy elég összetett dolog egy állam és a történelme, így egyszerre szereti és irtózik tőle az ember - nem valami bonyolult gondolat, bár Schmidt Máriának leolvasztaná az aznap ügyeletes agysejtjét. A baj pont az lett volna, ha kihagyják a tablóból a holokausztot.

A klip miatt felhorgadó zsidó szervezetek azért emeltek szót, hogy az együttes "trivializálja a holokausztot" azzal, hogy zsidónak öltöznek – elég nehéz lesz folytatni a mondatot, miután beöltöztek vizigótnak, néphadseregnek és dokkmunkásnak is; igaz, hogy a vizigótozást sosem mérték egyenlő mércével. A vád amúgy már eleve különös volt, mert ennyi erővel a Schindler listáját is kiátkozhatták volna, hiszen ott is színészek öltöztek be fogolynak.

A Rammstein mellesleg korábban konkrétan már szólt, hogy nem mindenki náci, aki németül agresszív zenére üvöltözik, sőt ha már politika, akkor ők meglehetősen balosok. Mindenesetre ezzel a poénnal és a háborgó szervezetekkel karöltve hozzájárulhatnak a különféle előítéletek aláaknázásához, szóval végül is megint a háborgók jártak jól. Nem kell megbánniuk, hogy segítettek a hírverésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Egy tétel megdőlt - Gyükeri Mercédesz a hvg360 első évéről

Gyorsan nő a fertőzöttek száma a környező országokban, Csehországban két rekord is megdőlt

Gyorsan nő a fertőzöttek száma a környező országokban, Csehországban két rekord is megdőlt

Szél javaslata: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak

Szél javaslata: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak