szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kellett volna megfürödnie a Dunában, hiszen az tilos a folyó fővárosi szakaszán.

A budapesti vízirendőrök mentettek ki egy 26 éves férfit a Dunából a Boráros térnél vasárnap kora este. A férfi a járőröknek elmondta, hogy csak viccből ugrott a Petőfi hídról a vízbe.

A Ripost azt írja, hogy a vakmerő férfit a Merényi kórházba szállították megfigyelésre, enyhén ittas állapotban volt.  Az ugráskor nem volt egyedül, a barátja a hídról nézte végig a zuhanást. 

Lisznyai Péter százados közölte a lappal, hogy mivel a Dunában tilos fürdeni, a férfi tette szabálysértésnek minősül és hivatalból szabálysértési eljárás indulhat ellene. Akár 150 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabhatnak rá.

A Duna teljes budapesti szakaszán tilos fürödni, mert veszélyes és nem higiénikus. A folyóvizeken, a Dunán pedig különösen a vízmélység hirtelen változása és a sodrás lehet veszélyes, ráadásul a hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében amúgy sem lehetne megmártózni - írja egy korábbi posztjában az Óbuda blog.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Fehéroroszországban lekapcsolták az internetet

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért