szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok rossz dolog történik, de legalább az emberiség nem halt ki. Még.

Katasztrofális kihalási hullám felé közelítünk, vagy már el is kezdődött. Az ENSZ közleményben figyelmeztet, hogy az élővilág, az állatok és növények pusztítása az emberi faj túlélését is fenyegeti.

Hogy ez mennyire izgatja az utca emberét, mennyire tájékozódik a klímaváltozásról, mennyire műveli magát ilyen téren, vagy egyáltalán bármiben, jó kérdés – így hát éppen ennek jártak utána Jimmy Kimmel emberei Los Angelesben. Egy kicsit azért csavartak a kérdésen, és az ember tudományos nevét használták:

Homo sapiens.

Az összeállítást a Jimmy Kimmel Live műsorban adták le, amely előtt a műsorvezető a biztonság kedvéért azért elmagyarázta, mit jelent a Homo sapiens.

A megkérdezettek egészen változatos válaszokat adtak. Egy fiatal srác fontosnak tartotta, hogy megmentsük a Homo sapienst, nehogy ez a faj is úgy járjon, mint a maguk korában lenyűgöző dinoszauruszok, és visszanézve csak szomorkodjuk, hogy a Homo sapienseket is elvesztettük. Mint a dinókat.

Egy másik fiatalember rendkívül komolyan azt magyarázta, hogy meg kell találni a módját, hogy az emberek és a Homo sapiens faj tagjai háborítatlanul egymás mellett tudjanak élni.

Egy nő bevallotta, hogy nem tudja, mi az a Homo sapiens, és persze nagyon szomorú, ha kihal, de őt személy szerint nem érdekli.

Egy lány magyarázkodott, hogy nem arról van szó, hogy nem szereti a Homo sapienst, de eddig is eléltünk nélküle.

Volt, aki havi száz dollárt azért nem, de ötvenet már adna azért, hogy megmentse a Homo sapienst. Más szerint fontosabb ügyek is vannak, amelyekre a pénzt el lehetne költeni, mint a Homo sapiens megmentése.

(Indy100)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon