szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tavaly szervezték meg először és most indult el a jelentkezés a következő Hungarian Street Food Awardsra, amely keretében a legjobb hazai street food helyeket pontozza a szakmai zsűri és a közönség. 8 kategóriában választják ki a legjobbakat, az összetett verseny első helyezettje pedig kijut Malmőbe az európai döntőre.

2017-ben nemzetközi újságírók, séfek és rendezvényesek hívták életre a European Street Food Awardsot, amelyen a tavalyi évben már 15 ország képviseltette magát, és első alkalommal Magyarország is ott volt a résztvevők között. A Karaván és a Magyar Street Food Egyesület idén is megszervezi a magyar válogatót az európai street food versenyre: ennek keretében a szakmai zsűri és a közönség dönthet a legjobb helyekről. Július 30-ig lehet nevezni a díjra.

A szakmai zsűri új tagja lesz Járai Márk, illetve idén is zsűrizik Bánlaki D. Stella, a Forbes gasztro rovatának vezetője és Papp Regina, a WeLoveBudapest főszerkesztője. A szervezők részéről Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke vesz részt az értékelésben. A szervező elmondta, hogy tavaly több mint negyvenen vettek részt a megmérettetésen.

A nyolc kategóriába a vegán, a húsimádó, a pizzázós, a hamburgerezős, a nemzetközi, a magyaros és az édes street food helyek pályázhatnak, ráadásul tavaly még csak különdíjként szerepelt az eredményhirdetésen a legszebb food truck díja, most viszont már előzetesen is lehet erre a kategóriára jelentkezni. Egy-egy nevező akár több kategóriában is megmérettetheti magát. Ezt követően a közönség szavazatai, valamint a szakmai zsűri tesztelése és véleménye alapján áll össze a helyezettek sorrendje, és így derül ki az is, hogy ki lesz az összetett győztes, aki szeptember végén Malmőben, az európai versenyen részt vehet.

Az eredményhirdetés 2019. szeptember 21-én az Andrássy úti Nemzetközi Street Food Fesztiválon lesz majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!