szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sérelmezték, hogy miért ül ott.

Arra kértek egy komikust és egy nézőt, hogy távozzanak abból a bárból, ahol konfrontálódtak a szintén nézők között üldögélő Harvey Weinsteinnel - írja a CNN.
Szerda esténként a New York-i Manhattan's Downtime bárban kerítenek sort az Actor's Hour nevű estre, ahová minden alkalommal szakmabeli fellépőket várnak.
Kelly Bachman épp az előadása közben szúrta ki az egykori hollywoodi producert, és még a színpadon állva idézte fel a Weinstein ellen szóló nemi erőszak-vádakat.

Több nőt is arra kértek, hogy távozzanak abból a bárból, ahol konfrontálódtak a nézőként jelenlévő Harvey Weinsteinnel – írja a CNN.

Szerda esténként a New York-i Manhattan's Downtime bárban kerítenek sort az Actor's Hour nevű estre, ahová minden alkalommal szakmabeli fellépőket várnak.

Kelly Bachman épp az előadása közben szúrta ki az egykori hollywoodi producert, és még a színpadon állva idézte fel a Weinstein ellen szóló nemi erőszak-vádakat. Bachman arról beszélt, hogy szerinte komikusként az a feladata, hogy rávilágítson arra, ha épp egy elefánt van a szobában – és most az van. Mikor folytatta a beszédet, többen is fújjolni kezdtek, majd valaki bekiabálta neki, hogy "fogd be".

A színésznő-drámaíró Zoe Stuckless szintén beleszállt a producerbe, majd felszólította Weinsteint, hogy távozzon a klubból. Azt sérelmezte, hogy Harvey Weinstein úgy ücsörög a bárban, mintha mi sem történt volna, miközben összesen több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták zaklatási ügyeit.

A személyzet felszólított a nőket, hogy távozzanak a klubból, vélhetően erre reagálva kiabálta Stuckless, hogy boldogan elmegy, mert nem akar egy erőszaktevő közelében lenni.

Weinsten továbbra is azt állítja, hogy a szex minden esetben konszenzuális volt. A tárgyalásai januárban kezdődnek.

Weinstein szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta: a producer fontosnak tartja, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, feltehesse a kérdéseit, és válaszokat kapjon. "Örülök, hogy mindannyian rendelkezünk ezekkel a jogokkal" – idézi a nyilatkozatot a Deadline.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!