szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sok új film az amerikai életet modellezi, mondta Káel Csaba.

Megszólalt az M5-ös csatornán Káel Csaba, új filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna utódja. Arról beszélt, hiteles formában és magas minőségben kell megmutatni a saját életformánkat és múltunkat, mert nagyon erős az amerikai mozgóképes nyomás, sok új film az amerikai életet modellezi.

©

Méltatta Vajna örökségét, az elhunyt filmügyi biztos rendszerszintűen kezdte el a magyar filmes szakma átalakítását, bevezette a forgatókönyv-fejlesztést, és egy teljesen új támogatási rendszert hozott létre, és egy nagyon szilárd gazdasági alapot épített fel a magyar filmiparnak. "Most az a kérdés, hogyan lehet jól használni ezt az örökséget."

Káel Csaba szerint közép-európai léptékben is elkellene kezdeni gondolkodni a filmgyártásról és forgalmazásról, olyan koprodukciókat támogatni, amelyek sikerrel szólíthatnák meg a régió 150 milliós piacát.

Úgy látja, a sikeres magyar filmek mindig rólunk szóltak, a mi életünkről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!