szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Komoly egyházi hátszéllel kezdheti meg a működését a korábbi Népstadion helyén felhúzott sportlétesítmény.

Az egy dolog, hogy a Puskás Aréna avató mérkőzésére már minden jegy elkelt, és a névadó Puskás Ferenc miatt a Real Madrid is kiemelt szinten képviselteti magát, de az igazán illusztris felvonulás tulajdonképpen már megtörtént, legalábbis ezt tudjuk leszűrni a Hit Gyülekezete vezető lelkészének a Facebook-posztjából. Németh Sándor egy kép kíséretében rövid összefoglalót is adott az eseményről, a stadion megáldásáról, ahol igazi egyházi nagyágyúk vonultak fel – a fotó szerint Némethen kívül Köves Slomó, az EMIH főrabbija és Fabiny Tamás evangélikus püspök is.

„Ma került sor a Puskás Arénát megszentelő és megáldó összejövetelre, melyet Fürjes Balázs kormánybiztos nyitott meg. Öt egyház képviselői mondtak áldást az új stadionra, és a rendezvény végén a római katolikus egyház képviselője szentelte fel az Arénát. Az eseményen a kormány tisztségviselői, köztük Soltész Miklós államtitkár is részt vettek. A vendégeket a megáldó alkalom után körbevezették az új létesítményben” – írja bejegyzésében Németh Sándor.

Németh Sándor Facebook-posztja megihlette Radnóti Zoltán rabbit, aki a saját Facebook-oldalán már azzal poénkodott, hogy reméli, a stadion azért nem lett körülmetélve.

©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Híres magyar festők képeit árverezi el a NAV

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?