szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A skandináv országokban lehet a legjobb élni, Bulgáriában viszont nagyon rossz a mutató.

Közleményt adott ki az Eurostat arról, hogy az európai uniós országok közül hol a legelégedettebbek a lakók az életükkel. A kutatás még november 7-én került ki, most szúrta ki a Portfolio.hu.

Az adatok szerint a finnek érzik a legjobban magukat a bőrükben, de az osztrákok, a svájciak és a norvégok is alapvetően boldogan és elégedetten élnek.

Magyarország a középmezőny elején helyezkedik el, tehát a magyarok inkább elégedettek az életükkel, mint nem, de mindenképpen magasabb a boldogságfaktor az országban, mint a listán mögöttünk szereplő Görögország vagy Horvátország esetében. Az országok sorát egyébként a bolgárok zárják.

Ha az egész Európai Uniót nézzük, összességében javultak a mutatók, egy kicsivel elégedettebbek az uniós polgárok.

Az Eurostat külön kitér arra is, hogy a pénzügyi helyzetükkel mennyire barátkoztak meg az emberek. A finnek itt is az élbolyban vannak, a dánokhoz és a svédekhez hasonlóan boldogok az anyagi helyzetük miatt, Bulgária itt is a mezőny végén szerepel. Magyarország a két véglet között helyezkedik el, a középmezőnyt erősíti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nem elégedettek a médiával a magyarok

Közzétette jelentését többek közt a magyar médiahelyzetről az oxfordi Reuters Institute, az összkép nem szép, és nemcsak a kormányzati nyomulás miatt.

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Miért nem kerülnek előre az oltási tervben az óvodai és iskolai dolgozók?

Ilyen egy tényleg terepre való Skoda Kodiaq

Ilyen egy tényleg terepre való Skoda Kodiaq

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását

Az EU is újra engedélyezte a Boeing 737 MAX gépek felszállását