szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A műsorvezető megalkuvásról és politikai ambíciókról is beszélt.

Interjút készített a Magyar Narancs Veiszer Alindával, akinek mostanra nemcsak a szlovák közszolgálati Pátria Rádión van műsora, de a napokban a Belvárosi Színházban is elindult egy talkshow-ja.

Utóbbi kapcsán Veiszer elmondta, rosszul érinti, hogy „Magyarországon az igazán ismert emberek túlnyomó többsége nem hoz markáns döntéseket közéleti vagy akár szakmai kérdésekben”.

Nagyon sok gyávaság, megúszás és kényelem van ezekben a döntésekben.

Miután Veiszer szerint nem helyes, hogy valaki médiamunkásként az arcát adja a kormánymédiához, előkerült a karrierjének az a szakasza, mikor a G-nap után a kormánykritikussá forduló Hír Tv-hez szegődött.

Veiszer utólag nem biztos benne, hogy jó döntés volt, mert „azért rád ég, pontosabban ez ég rád. Simicska személye.” A műsorvezető viszont mindezek tudatában valószínűleg újra vállalná a feladatot.

Tény, hogy a makulátlanságot bepiszkolja egy ilyen döntés, ugyanakkor azt gondolom, tök vállalható tévét, tök vállalható műsort csináltunk.

Az interjúban kérdezték még arról, mikor a Momentum megkereste, hogy szívesen indítaná főpolgármesterként Tarlós István ellen. Erre Veiszer elmondta, hogy sokat gondolkodott a lehetőségen, de végül nem érezte azt, hogy ennek itt van az ideje. Azt nem zárja ki, hogy egyszer egy ilyen felkérésre igent mond, mert érdekli a politika, de azért nem teljesen biztos benne.

Egy normális országban azt mondanám, itt a média, és én ebben szeretnék minél több dolgot kipróbálni. De nálunk a média lehetőségei nagyon is végesek. Ha cselekedni akarsz, két utad van: a civil szektor és a politika.


Az újságírásról, szabadságról, a függetlenségről Veiszer Alinda a hvg.hu podcast műsorában, a Fülkében beszélt részletesebben szeptember elején.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Schiffer András: Magánállam közpénzből

Schiffer András: Magánállam közpénzből

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja

Kiderült az elektromos Ford Mustang Mach-E valós hatótávja