szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videóüzenetben adott hangot tiltakozásának a kormány színházakat érintő törvénytervezete ellen számos színész, rendező, többek között Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter, Pintér Béla.

A művészek szerint újra a 70-es évek kultúrpolitikája köszön vissza a jogszabályból, ami súlyosan sérti a színházak művészi autonómiáját. Ez ellen tiltakozni kell, mint Mácsai mondja, ez szakmai és lelkiismereti kérdés, ami nem is elválasztható egymástól.

A kultúra nemzeti alap című kisfilm a hétfő este 18 órai tiltakozó demonstrációra hívja fel a figyelmet, aminek a helyszíne, a nagy érdeklődés miatt megváltozott: a Madách téren lesz.

Mint korábban írtuk, a kormány a Gothár-ügyre hivatkozva átalakítaná a színházak irányítását, amivel többek között a függetlenektől megvonná a támogatást, az önkormányzati színházak igazgatóinak kinevezését pedig az emberminiszter megvétózhatná.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

Ezrek tüntettek Moszkvában Borisz Nyemcov meggyilkolásának hatodik évfordulóján

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában