szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A négyhónapos gyerek kiságyába az egyik testvére tehette be a kis híján tragédiát okozó figurát.

Fulladó csecsemőhöz kérték a szombathelyi mentők segítségét szerda délután egy közeli településre, ahová azonnal több egységet is indított a mentésirányító, aki folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkre. A kétségbeesett testvér mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel: a baba egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált.

A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyereket és az érkező mentő elé indultak. A vonalban levő mentésirányító koordinálta az utat, az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak. A mentők azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek, és kiderült, hogy a gyerek nyelőcsövének felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét úgy, hogy csaknem megfulladt.

A mentőknek sikerült gyorsan eltávolítani a figurát, amit a szülők tudta nélkül, valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be a csecsemő kiságyába.

A gyereket stabil állapotban vitték kórházba – számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!