szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sussex hercegnője beperelte a Mail on Sundayt, mert a lap nyilvánosságra hozta az apjának írt magánlevelét.

Privát információval való visszaéléssel, szelektív szerkesztéssel és a szerzői jog megsértésével vádolja a Mail on Sundayt Meghan Markle, amiért az 2018-ban közölte a levelét, amelyet az apjának, Thomas Markle-nak írt. A brit sajtó most azt írja, hogy az újság kész tanúként beidézni Thomas Markle-t, ami azt jelenti, hogy a lánya ellen tanúskodhat.

A Mail on Sunday álláspontja szerint joguk volt lehozni a magánlevelet, mert „hatalmas és legitim közérdek” fűződik a királyi család „személyes és családi kapcsolataihoz”. A bírósági dokumentumokban a lap többek között azzal érvelt, hogy a királyi család és Meghan Markle is a közszereplőségükre építve őrzik a privilegizált helyzetüket. Szerintük Meghan Markle ebben a helyzetben nem várhatta el, hogy a levele magánjellegű marad.

A lap megjegyzi azt is, hogy miután a levelet tökéletes kézírással vetette papírra Markle, számított arra, hogy ezt egy szélesebb közönség is látni és olvasni fogja.

A Sussexék egyébként a királyi családtól való eltávolodásuk bejelentésekor a döntésüket többek között a brit bulvármédia ellenséges viselkedésével indokolták.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!